رکورد SPF چیست و چه کاربردی دارد؟

هر کسب و کاری برای اهداف مختلفی که در مسیر خود دارد، از چندین ایمیل یا سرور ایمیل معتبر استفاده می کند. لازم است که کسب و کار ها ایمیل های امنیتی یا ضروری خود را، مانند ایمیل‌های بازیابی رمزعبور را ارسال کنند. به همین دلیل است که امنیت و حفظ این ایمیل ها دارای اهمیت می باشد. ممکن است که بسیاری از مهاجم ها و هکرها، امنیت ایمیل ها را تهدید کنند. رکورد SPF، یکی از دیگر رکورد هایی است که امینت ایمیل ها را حفظ و تامین می کند. در ادامه این مقاله در کارینا هاست همراه ما بمانید تا شما را با رکورد SPF آشنا کنیم و کاربردهایش را به‌طورکامل توضیح دهیم.

رکورد SPF چیست؟

رکورد Sender Policy Framework (به‌اختصار SPF) به عنوان رکورد DNS TXT و همچنین نوعی تاکتیک احراز هویت است. یکی از کاربرد های رکورد SPF، جلوگیری کردن از ارسال پیام از‌طرف دامنه شما ازطریق ارسال ‌کننده‌ های هرزنامه است. با استفاده از SPF سازمان یافته امکان در اختیار داشتن سرورهای ایمیل مجاز وجود دارد.

SPF رکورد TXT و بخشی از فایل ناحیه DNS دامنه است. رکورد TXT فهرستی از نام‌های میزبان مجاز یا آدرس‌های IP را مشخص می‌کند که ایمیل می‌تواند از آن‌ها برای نام دامنه معینی ارسال شود.

لازم است بدانید که بدون در نظر داشتن کاربرد SPF و دیگر عملیات های احراز هویت ایمیل، هکر ها و مهاجمان امکان این را دارند که به سادگی هویت فرستنده را جعل و ایمیل ارسال کنند و دریافت‌ کنندگان را فریب دهند. به تعدادی از مزایای SPF توجه کنید:

  • SPF با جعل هویت دامنه و جعل ایمیل برای محافظت از اعتبار برند شما مبارزه می‌کند.
  • SPF شهرت دامنه و امنیت تحویل ایمیل را افزایش می‌دهد.
  • SPF یکی از روش‌های اساسی احراز هویت ایمیل برای DMARC است.

مقرارت رکورد SPF

در مقرراتی که در رکورد SPF وجود دارد، دو تعریف ذکر شده است: یکی برای دریافت کننده ایمیل و یکی هم برای فرستنده ایمیل.

  1. گیرنده ایمیل وظیفه دارد که قبل از تایید و دریافت کردن ایمیل، SPF را بررسی کند تا مشخص شود فرستنده واقعی ایمیل چه کسی است. سپس در صورتی که ایمیل جعلی باشد، آی پی آن با آی پی معرفی شده در رکورد SPF تطابق ندارد و ایمیل جعلی و اسپم شناخته می شود.
  2. فرستنده ایمیل این وظیفه را دارد که در مرحله اول سرور ها و آدرس ای پی هایی که مجاز هستند ایمیل را به نام شما ارسال کنند را بررسی کنند سپس رکورد DNS با نام TXT معرفی نمایند. برای مثال در صورتی که شما از دو آی پی یا سرور استفاده می کنید، لازم است که آن دو آی پی را در رکورد TXT معرفی نمایید.

ضعف‌ های SPF

  • مدیریت تقویت امنیت ایمیل
  • رمزنگاری ایمیل (End-to-End Encryption)
  • فیلتر کردن محتوای ایمیل
  • تعیین حق دسترسی
  • مدیریت امضا الکترونیکی (Digital Signatures)

بهتر است بدانید که SPF کاملا روی بخش احراز هویت فرستنده ایمیل و جلوگیری از هرزنامه متمرکز است و دیگر مسئولیت هایی را که در ارتباط با امنیت ایمیل وجود دارد را به استانداردها و تکنولوژی های دیگر سپرده است.

جمع‌بندی

لازم است بدانید که سیستم های ایمیل همواره مانند دیگر سیستم ها در مواجه با هر خطری هستند. با وجود رکوردهایی مانند SPF و DKIM که وظیفه دارند امنیت ایمیل از هنگام ارسال تا هنگام دریافت را بررسی کنند، احتمال بسیاری از خطاها دیگر وجود ندارد. به عبارتی دیگر سیستم احراز هویتی که که تایید می کند این ایمیل واقعاً از منبعی معتبر بوده است یا خیر؛ وظیفه رکورد SPF است. کارینا هاست پیشنهاد میکند که در صورتی که شما دارای یک کسب و کار هستید، این رکورد را حتما فعال کنید تا هکر ها شما را تهدید نکنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *